Všimli jsme si, že váš region není Československo. KLIKNĚTE ZDE pro přechod na stránky . Pokračujte na tomto webu zavřením tohoto banneru.

Produkty
Rajčata
Hotová jídla

Ječná polévka s rajčaty

První chod

Vegetariánská

Snadný

30 min

4 Porcí

Složení

400 g CIRIO Passata
perlový ječmen (3 hrsti)

směs mrkve

cibule

brambor a celeru řapíkatého k smažení

zeleninový vývar

1 sklenice suchého bílého vína

extra panenský olivový olej

sýr parmezán

rozmarýn

petržel

bazalka

oregano

sůl

Příprava
  1. Ve velkém kastrolu na extra panenském olivovém oleji dohněda osmažte směs cibule, nakrájených brambor, celeru a mrkve
  2. Když zelenina dosáhne zlatavě hnědé barvy, přidejte ječmen (tři hrsti na osobu).
  3. Míchejte asi minutu, pak přilijte sklenici suchého bílého vína
  4. Ochuťte solí, a jakmile je víno absorbováno, začněte do kastrolu přilévat trochu vývaru
  5. Přilijte vývar pokaždé, když je varem zredukován, a přidejte rovněž rajčatovou omáčku, bazalku a oregano
  6. Upravujte konzistenci přiléváním vývaru, dokud zrna ječmene nezměknou (asi 20 minut)
  7. Hustotu polévky můžete upravit dle vašeho přání přidáním většího či menšího množství vývaru v závěrečné fázi vaření
  8. Před podáváním ochuťte trochou extra panenského olivového oleje a posypte parmazánem.
Sdílejte nebo vytiskněte tento recept

Inspirujte se našimi recepty
s Pasírovaná rajčata

Jiné recepty

© 2022 Conserve Italia Soc. coop. agricola - Sede Legale: via Paolo Poggi 11 - 40068 San Lazzaro di Savena (BO) - C.F. 02858450584 - P.I. 00708311204 - Num. Iscr. Registro imprese di Bologna : 02858450584 - Credits